Gondelvaart Appingedam

Traditioneel sinds 1994

In 1994 is de eerste Gondelvaart ontstaan en inmiddels een echte traditie in Appingedam geworden, dat jaarlijks vele duizenden toeschouwers trekt.


Vind hier alle informatie over de traditionele Gondelvaart in Appingedam die vanuit de Groeve over het Nieuwe Diep en het Damsterdiep vaart.

Meedoen? Kijk op onze Infopagina

Gondelvaart historie

In 1994 is de Gondelvaart te Appingedam aan de Fivelkade van start gegaan. Deze ‘start- en finishplaats’ voor het huis van de grondlegger Eddy Folkers werd al spoedig in de jaren erna echt te klein door het al maar groeiende aantal deelnemers.

 

Het voormalige Brons-terrein naast het Bronsmuseum bood uitkomst; een groter terrein, een langere kade, alle vaartuigen lagen daar klaar voor de start, de laatste jaren zelfs dubbel aangemeerd. De laatste jaren vertrekken we vanuit de Groeve.

 

In 2023 was het al de 25ste keer dat de verlichte en van voorstellingen voorziene gondelvaart door de wateren van Appingedam werd georganiseerd. Ook dit jaar vertrekt de stoet net als in 2019 vanuit de Groeve nabij de trailerhelling aan de Olingermeeden.

 

Via het Nieuwe Diep en het Damsterdiep wordt een volledig rondje Appingedam gedaan. De stoet bestaat uit een serie vlotten dat getrokken wordt door historische sleepboten aangevuld met deelnemers die met hun eigen boot/voorstelling komen.

 

De Gondelvaart in Appingedam is nog steeds een evenement dat door een aantal geestdriftige hobbyisten georganiseerd wordt. Samen met alle vrijwilligers, sponsoren én deelnemers brengen we keer op keer een gondelvaart die gezien mag worden!

Gondelvaart gallery

Voor meer foto’s ga naar de fotopagina.

Sponsoren

Contact

Bestuur

Voorzitter:
Harke Pijper
Penningmeester:
Erik Juk
Alg. Bestuurslid:
Harry Remminga
Henk Wiersema
Klaas Noordhof
René Noot
John Molenberg
René Pijper
Hans van der Molen
Robert Maat

info@gondelvaartappingedam.nl