Gondelvaart Appingedam

Traditioneel sinds 1994

Gondelvaart 2024

26e Gondelvaart

Laat je creativiteit de vrije loop en stap in de wereld van Disney tijdens onze betoverende 26e Gondelvaart op 23 augustus 2024!

 

Bouw je eigen gondel of bootje geïnspireerd door je favoriete Disney-verhalen en breng ze tot leven op het water.

 

Laat je verrassen door de magie die ontstaat wanneer de grachten worden gevuld met een kleurrijke parade van Disney-geïnspireerde creaties.

 

Het wordt voor jong en oud een avond vol plezier, creativiteit en betovering.

 

Dus, doe mee en maak van deze gondelvaart een onvergetelijke viering van de magie van Disney.

 

Schrijf je nu in en maak je klaar om deel uit te maken van een sprookjesachtig avontuur op het water!

 

Scroll naar beneden en vul het aanmeldformulier in.

Gondelvaart historie

In 1994 is de Gondelvaart te Appingedam aan de Fivelkade van start gegaan. Deze ‘start- en finishplaats’ voor het huis van de grondlegger Eddy Folkers werd al spoedig in de jaren erna echt te klein door het al maar groeiende aantal deelnemers.

 

Het voormalige Brons-terrein naast het Bronsmuseum bood uitkomst; een groter terrein, een langere kade, alle vaartuigen lagen daar klaar voor de start, de laatste jaren zelfs dubbel aangemeerd. De laatste jaren vertrekken we vanuit de Groeve.

 

In 2023 was het de 25ste keer dat de verlichte en van voorstellingen voorziene gondelvaart door de wateren van Appingedam werd georganiseerd. De stoet bestaat uit een serie vlotten dat getrokken wordt door historische sleepboten aangevuld met deelnemers die met hun eigen boot/voorstelling komen.

 

De Gondelvaart in Appingedam is nog steeds een evenement dat door een aantal geestdriftige hobbyisten georganiseerd wordt. Samen met alle vrijwilligers, sponsoren én deelnemers brengen we keer op keer een gondelvaart die gezien mag worden!

Route

Bekijk hieronder de Gondelvaart Appingedam route door het Damsterdiep. Verzamelpunt is de trailerhelling aan de Olingermeeden bij de Groeve. Via het Nieuwe Diep en het Damsterdiep wordt een volledig rondje Appingedam gedaan.

Aanmeldformulier

Wil je meedoen aan de Gondelvaart Appingedam?

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden.

U bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de opbouw van het vlot binnen de grenzen van veiligheid die de organisatie stelt. Wij stellen creatieve uitingen zeer op prijs. Slaagt u hierin helemaal zelf dat vinden wij dat geweldig, mochten wij echter kunnen helpen dan doen wij het graag. De verstrekking van middelen kent natuurlijk een limiet en is misschien niet altijd precies wat u wenst. Hieronder stellen wij een aantal vragen aan de hand waarvan wij een inventarisatie kunnen maken. Zo maken we er een prachtige Gondelvaart van!

De velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.
Straat
Postcode en woonplaats
Telefoonnummer
Naam van de groep of organisatie
Eventuele eigen aanvullingen en/of opmerkingen kunt u hier invullen.